ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ

Ενα λίτρο χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου ρυπαίνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού.Την ποσότητα δηλαδή που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος σε 14 χρόνια!Τα χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια (τηγανέλαια) αν απορριφθούν στο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή υποβάθμιση στο έδαφος ή στο νερό. Αν απορριφθούν στο κεντρικό αποχευτετικό δίκτυο προκαλούν πρόβλημα στις σωληνώσεις της πολυκαποικίας και στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στον οποίο θα καταλήξουν.

Αν όμως ανακυκλωθούν, μπορεί να παραχθεί σχεδόν ισόποση ποσότητα βιοκάυσιμου. Το βιοκάυσιμο αυτό με τη σειρά του μπορεί να αντικαταστήσει ένα συμβατικό καύσιμο όπως π.χ. το πετρέλαιο σε χρήσεις όπως για παράδειγμα η θέρμανση ή η κίνηση.

Οφέλη απο την συλλογή & μετατροπή των τηγανέλαιων σε βιοκαύσιμο:

 • Δεν ρυπαίνονται οι υδάτικοι πόροι και ο υδροφόρος ορίζοντας
 • Μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στους Χ.Υ.Τ.Α.
 • Εξοικονομούνται φυσικοί πόροι.
 • Το βιοκαύσιμο έχει παραπλήσιες φυσικλες ιδιότητες με το ντίζελ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες αναλογίες με αυτό. Δεν είναι τοξικό, έχει σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε θείο, αυξημένη λιπαντικότητα, μείωση της εκπεμπόμενης αιθάλης, μείωση του διοξείδιου του άνθρακα (λόγω του ανανεώσιμου χαρακτήρα του) με συνέπεια την άμβλυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Για τους λόγους αυτούς
Η ΟΙΚΟΦΡΟΝΤΙΣ με μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία προώθησης της

ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρίκων ελαίων, σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης ECO FRYING θέτει σε εφαρμογή τη διαδικασία συλλογής οικιακού μαγειρικού τηγανέλαιου.

Διαδικάσια συλλoγήςΤο λάδι που πλέον δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε για τηγάνισμα, το εναποθέτουμε σε ένα άδειο χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι π.χ. 1.5lt αναψυκτικού, 1,5lt νερού κ.α. και καλείται να ερθεί ενας συνεργάτης της εταιρείας ECO FRYING να το περισυλλέξει. Τα μόνο που πρέπει να προσέξουμε για αυτή την διαδικάσια είναι:

 • Το λάδι να μην είναι αναμειγμένο με τρόφιμα, νερό και μηχανέλαια.
 • Κατά την εναπόθεση του στο πλαστικό μπουκάλι να μην ειναί καυτό.

Ανακυκλώνουμε τα τηγανέλαια προστατέυουμε το περιβάλλον!

  Call Now ButtonΚαλέστε μας

  Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης πολυκατοικιών, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες καθαρισμού, απεντόμωσης – μυοκτονίας, πυρασφάλειας, συντήρησης αποχετεύσεων, διανομής πετρελαίου και συντήρησης καυστήρων.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Συγγρού 314 - 316, Καλλιθέα

  ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  210.94.01.200 – 210.94.05.200

  EMAIL

  info@oikofrontis.com